Pozitia corecta la volan

Conduci masina zilnic, dar stii care este pozitia corecta la volan? Poate crezi ca nu conteaza cum stai pe scaun, atata timp cat vezi drumul si ajungi la destinatie.

In calitate de Instructor Auto Suceava va asigur ca pozitia corecta la volan este esentiala pentru siguranta si confortul tau, dar si pentru a avea un control optim asupra masinii.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti ajusta pozitia corecta la volan:

  • Regleaza scaunul astfel incat sa ai genunchii usor indoiti si sa poti apasa pedalele fara efort. Nu sta prea aproape sau prea departe de volan, ci la o distanta care iti permite sa intinzi bratele si sa tii volanul cu coatele usor indoite.
  • Regleaza inaltimea scaunului astfel incat sa ai o vizibilitate buna asupra drumului si a oglinzilor. Nu sta prea jos sau prea sus, ci la o inaltime care iti permite sa vezi clar obstacolele si semnele de circulatie.
  • Regleaza spatarul scaunului astfel incat sa ai spatele drept si sa nu te apleci in fata sau in spate. Unghiul ideal este de aproximativ 100 de grade. Nu sta nici prea relaxat, nici prea rigid, ci la o pozitie care iti ofera suport lombar si cervical.
  • Regleaza tetiera scaunului astfel incat sa fie la nivelul capului tau si sa te protejeze in caz de impact. Nu sta cu capul prea in fata sau prea in spate, ci la o pozitie care iti mentine coloana vertebrala aliniata.
  • Regleaza centura de siguranta astfel incat sa fie bine fixata pe corp si sa nu te stranga sau sa te jeneze. Centura trebuie sa treaca peste umar si piept, nu peste gat sau abdomen. Nu sta cu centura prea larga sau prea stransa, ci la o pozitie care iti asigura siguranta si confortul.

Acestea sunt cateva sfaturi pentru a-ti ajusta pozitia corecta la volan. Daca respecti aceste reguli, vei conduce mai bine, mai sigur si mai placut. Nu uita ca pozitia corecta la volan este importanta nu doar pentru tine, ci si pentru ceilalti participanti la trafic. Asadar, fii responsabil si respectuos pe sosea!

Cautari asemanatoare: pozitia corecta la volan.

© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.