Circulatie in conditii de iarna

Iarna este un anotimp plin de provocari pentru soferi, care trebuie sa se adapteze la conditiile meteo si de drum. Circulatia in conditii de iarna, polei si ceata presupune o serie de masuri de prevenire si de siguranta, pe care Vocea Europei le va prezenta in acest articol.

In primul rand, este obligatoriu sa aveti masina echipata corespunzator pentru sezonul rece. Asta inseamna sa montati anvelope de iarna, sa verificati nivelul antigelului, sa aveti lichid de parbriz rezistent la inghet, sa curatati bine geamurile si farurile si sa aveti la indemana lanturi antiderapante, racleta, perie si spray dezghetant.

In al doilea rand, este esential sa adaptati viteza si distanta fata de celelalte vehicule in functie de starea carosabilului. Daca exista riscul de polei, reduceti viteza si evitati franarile bruste sau schimbarile bruste de directie. Daca vedeti ca masina derapeaza, nu intrati in panica si nu apasati pedala de frana, ci redresati directia cu usurinta. Daca circulati pe un drum acoperit cu zapada, mariti distanta fata de masina din fata si folositi treptele inferioare de viteza pentru a avea mai mult control.

In al treilea rand, daca vremea este cetoasa, aprindeti luminile de ceata si folositi luminile de intalnire. Nu folositi luminile de drum, pentru ca reflecta lumina in ceata si va impiedica vizibilitatea. De asemenea, nu urmariti luminile masinii din fata, pentru ca puteti fi indusi in eroare si puteti iesi de pe drum sau puteti intra in coliziune. In schimb, orientati-va dupa marcajele rutiere sau dupa marginea drumului.

In concluzie, circulatia in conditii de iarna, polei si ceata necesita o atentie sporita din partea soferilor si o pregatire adecvata a masinii. Respectand aceste sfaturi, puteti reduce riscul de accidente si puteti ajunge la destinatie in siguranta.

Sper ca aceste sfaturi v-au fost utile si va doresc sa aveti o iarna linistita si fara incidente. Conduceti cu grija si bucurati-va de frumusetea peisajelor inzapezite!

Cautari asemanatoare: circulatie in conditii de iarna.

© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.