Un bun instructor auto este cel care īsi pregateste elevii nu doar pentru examenul de permis, ci si pentru a deveni soferi responsabili si siguri pe sine. Pentru a face acest lucru, un instructor auto trebuie sa aiba urmatoarele calitati:

  • Rabdare: un instructor auto trebuie sa fie calm si sa nu se enerveze atunci cānd elevii fac greseli sau nu īnteleg imediat anumite notiuni. El trebuie sa īi īncurajeze pe elevi si sa le explice cu rabdare si claritate ce au de facut si de ce.
  • Punctualitate: un instructor auto trebuie sa respecte programul stabilit cu elevii si sa nu īntārzie sau sa anuleze frecvent sedintele de pregatire. El trebuie sa fie organizat si sa īsi planifice timpul īn functie de nevoile si progresul fiecarui elev.
  • Respect: un instructor auto trebuie sa trateze elevii cu respect si sa nu foloseasca un limbaj sau un ton nepotrivit. El trebuie sa accepte ca fiecare elev are un ritm si un stil de īnvatare diferit si sa se adapteze la acestea. El trebuie sa nu puna elevii īn situatii jenante sau periculoase si sa nu le impuna propriile sale opinii sau preferinte.
  • Competenta: un instructor auto trebuie sa cunoasca bine subiectul pe care īl preda si sa fie la curent cu legislatia si noutatile din domeniu. El trebuie sa foloseasca metode didactice eficiente si variate, care sa stimuleze interesul si participarea elevilor. El trebuie sa evalueze corect nivelul de pregatire al elevilor si sa le ofere feedback constructiv.
  • Carisma: un instructor auto trebuie sa aiba o personalitate placuta si atractiva, care sa īi faca pe elevi sa se simta confortabil si īncrezatori. El trebuie sa aiba simtul umorului si sa stie cum sa destinda atmosfera atunci cānd este nevoie. El trebuie sa fie entuziast si pasionat de ceea ce face si sa transmita aceasta pasiune elevilor.

Acestea sunt doar cāteva dintre calitatile unui bun instructor auto, care pot face diferenta īntre o experienta placuta si una neplacuta pentru elevi. Un bun instructor auto este cel care īsi respecta meseria si īsi respecta elevii.

Cautari asemanatoare: cum recunosti un bun instructor auto.

© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.